Vad är Google Formulär?

Google formulär är en online formulär-skapa plattform som tillåter datainsamling genom att skapa enkla personliga formulär, frågesporter och omröstningar relaterade till alla fält och dela det med din önskade publik. Den består av ett lättanvänt gränssnitt och är gratis för alla personer med Google konton. Med en möjlighet att ansluta den till Google Sheets kan användarna samla in och spara data allt på en plattform

Google Formulär Nyckelfunktioner

Google Formulär är en jämförelsevis grundläggande formulär byggare, men med funktioner som gör att användaren kan skapa standardundersökningar och formulär. Den erbjuder 12 fälttyper med 9 frågetyper som inkluderar;
korta svar, stycke, flervalsalternativ, kryssrutor, rullgardinsmeny, filuppladdning, linjär skala, flervals- och kryssrutarutnät.

Denna mängd olika frågetyper tillåter användaren att skapa mer interaktiva formulär som gör ett gott intryck på publiken. Google Formulär erbjuder också formulär sektioner och logiska hopp som gör det möjligt för användaren att styra respondenten enligt deras svar. Det hjälper till att få mer detaljerade och varierande svar från publiken. Den innehåller också en otrolig funktion att lägga till medarbetare till din formulär. Användarna kan dela en länk skapad av Google formulär med alla som de vill arbeta med som gör att de kan lägga till, redigera och hantera formulär med dig. Denna funktion är användbar när användaren arbetar i en grupp och resulterar i mer unika formulär.

Google Formulär & Utbildningssektionen ger fler råd

Google Formulär Tillägg och tillägg

Google Formulär utökas med många tillägg som inkluderar Integromat, Slack Notifier, SurveyMonkey, ActiveCampaign, Hubspot, etc.

Google Formulär Typer

Google Formulär fungerar med alla typer av enkla och komplexa formulär att samla in data. Från frågeformulär till skräddarsydda undersökningar, Google Formulär gör det möjligt för användaren att skapa feedback formulär, ansökningar och jobb formulär, händelsehantering formulär, beställa formulär tillsammans med popquiz och omröstningar.

Google Formulär Integrationer

För bättre förståelse och kommunikation med publiken och dynamisk formulär, Google Formulär integreras med ett brett utbud av industrier, som kategoriserar i dessa typer: Marknadsföring och analys, Försäljning och CRM, Redovisning & Ekonomi, Administration & Management, Webbutveckling, Kontorsapplikationer, Task Management och ERP och logistik.

Några av mjukvaruintegrationerna är Kloudio, Zapier, Google Lakan, Trello, Streak, etc.

Google Formulär Partiella inlämningar

Google Formulär erbjuder inte en funktion för att spara partiella inlämningar, men dess villkorade logiska frågor tillåter respondenten att spara den halvfyllda formulär som gör det möjligt för användarna att samla in delvis ifylld data.

Google Formulär Spara till senare

Google Formulär är det enklaste formulär-byggverktyget, men det har inte 'Spara Formulär för senare'-funktionen som ger respondenten möjlighet att slutföra formulär i mer än ett sammanträde. Men med sin frågelogik kan användarna ta svarspersonerna till skicka-knappen genom att lägga till en flervalsfråga i slutet. Detta alternativ kommer att ge respondenten val om att slutföra formulär eller lämna in den halvfyllda formulär.

Detta har varit en vanlig nackdel Google Formulär i år, till exempel i Google Forumanvändare frågar "Kan en elev spara svar i en Google Formulär och återvända för att avsluta den följande dag?"

Det bästa svaret gavs av Google : Du kan göra detta i formulär inställningar om du klickar på rutan i formulär inställningar för att tillåta svarsredigering. Studenten skulle då behöva lämna in formulär och spara länken redigera svar som dyker upp efter inlämning.

Dock som en kunnig Google Formulär användare och lärare påpekade snart:

Effektivt nej. Den länken för att spara redigeringssvar är nästan värdelös, vem kommer ihåg att spara länken och till och med hur man sparar länken? Jag är väldigt bra på teknik och det är mer sannolikt att jag stänger den med en oh shoot än jag är för att komma ihåg hur man sparar länken.

Hon tillhandahåller till och med en praktisk process i 8 steg för att kringgå problemet Spara Formulär Tills senare.

UPPDATERING: Google har nu annonserat betaprogrammet för automatiska spara funktioner:

När man svarar på en Google Formulär, Quiz eller Quiz-uppgift i Classroom när du är inloggad på din Google Workspace-konto, kommer dina framsteg automatiskt att sparas som ett utkast i 30 dagar från din senaste redigering eller tills formulär är klart.

Tillgängligheten kommer dock att vara begränsad:

TILLGÄNGLIGHET

  • Tillgänglig för Google Arbetsyta för kunder med Education Fundamentals, Education Plus, Education Standard och Teaching and Learning Upgrade
  • Inte tillgänglig för Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard och Enterprise Plus, samt kunder med G Suite Basic, Business, Frontline och Nonprofits

Google Formulär Övergivenhet & halvfylld Formulär

Google Formulär innehåller inte formulär övergivna funktioner som tillåter datainsamling av formulär som är delvis färdigställda.

Google Formulär Trattanalys

Formulär Analytics är begränsat i Google Formulär att endast analysera dina data som visas i diagram som automatiskt väljs av plattformen. Ändå kan användarna ansluta Google formulär med Google ark som möjliggör anpassad datavisualisering, pivottabell och export av data till annan statistisk programvara. Google Formulär kan också arbeta med Google Analyser som hjälper dig med dina strategier och mål med deras KPI:er och mätvärden som inkluderar: målgrupp, omvandlingsfrekvens, förvärv och beteende.

Google Formulär E-posta Autosvarare

Det är bekvämt att ha en e-postautosvarsfunktion för att skicka ett redan skrivet svar till dina respondenter. Tyvärr, Google Formulär erbjuder inte den här funktionen ännu.</p><p>Responser erbjuder e-postautosvar och formulär-Abandonment-funktioner som hjälper till att fånga både konverterade och övergivna leads med automatisk synkronisering och nedladdning. Medan Google Formulär är en enkel formulär skapare som inte erbjuder e-autosvar eller övergiven formulär funktioner.

Google Formulär faq

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon oficia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua sätta en fågel på det bläckfisk enkaffe kaffe nulla assumenda shoreditch et.

Formulär faq

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon oficia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua sätta en fågel på det bläckfisk enkaffe kaffe nulla assumenda shoreditch et.

berika dina formulärdata
Använda sig av Responser med din befintliga formulärleverantör.
Mest Form 
Leverantörer
Spara delformulärinlämningar?
Spåra hänvisningar på partiella formulärinlämningar?
Förfyll Formulär När användaren kommer tillbaka?
(även utan spara och återuppta eller redigera länkar)
Inbyggd e-autosvarare?
Visa användarens plats; Land, stat och stad?
Visa användarens IP-typ; Edu, Business, VPN, ISP?
Visa användarorganisationsinformation?
Visa användarens enhet, källa och medium?
Skickar omedelbar avisering om potentiella kunder?
Automatisk falsk/riktig e-postvalidering?
Automatisk telefonvalidering för 200+ länder?
Övergiven e-post öppnad & klickspårning?
E-posta autosvarare från anpassad domän?
Övergiven formulärfältsanalys?
Komplett trattanalys från formulärstartare till övergivna och återställda potentiella kunder?
Visa användaraktivitet tidsstämpel för alla potentiella kunder?
FrançaisItalianoEspañolDeutschjęzyk polskiPortuguêsNederlandsEnglish汉语SvenskaEnglish